Hard Kombucha – Alkoholillinen Kombucha

Hard kombucha on alkoholipitoisempi versio perinteisestä kombuchasta. Tässä artikkelissa tarkastelemme parhaita hard kombuchia tarjoavia yrityksiä Suomessa.

Miten hard kombucha eroaa kombuchasta?

Hard kombucha sisältää yleensä 4-6% alkoholia. Normaali kombucha taas noin 0.5%.

Miltä hard kombucha maistuu?

Hard kombucha on monelle uusi juoma, joten sen maku voi olla yllättävä. Juoman maku vaihtelee valmistajan ja reseptin mukaan, mutta yleisesti ottaen se on hieman hapan ja kirpeä, ja siinä voi olla hedelmäisiä tai mausteisia vivahteita. Koska hard kombuchassa on korkeampi alkoholipitoisuus kuin perinteisessä kombuchassa, se voi myös maistua hieman alkoholimaiselta.

Mistä löytää parhaat hard kombuchat?

Parhaita hard kombuchia tarjoavat yritykset mainitaan edellä, mutta niitä voi löytää myös paikallisista kaupoista ja ravintoloista. Monet paikalliset panimot valmistavat myös omaa kombuchaansa, joten kannattaa kysyä paikallisilta juomapaikoilta, jos he tarjoavat sitä.

Hard kombuchan valmistus

Hard kombuchan valmistus vaatii lisähiivaa ja sokeria, jotta alkoholipitoisuus nousee. Kun perinteinen kombucha on fermentoitunut, se suodatetaan ja pulloihin lisätään lisähiivaa ja sokeria. Tämä auttaa nostamaan alkoholipitoisuutta. Sen jälkeen kombucha fermentoidaan vielä uudelleen, jotta alkoholi saavuttaa halutun pitoisuuden. Lopputuloksena on juoma, joka sisältää enemmän alkoholia kuin perinteinen kombucha. On tärkeää huomata, että hard kombuchan alkoholipitoisuus vaihtelee valmistajan ja reseptin mukaan, ja se voi sisältää jopa 6% alkoholia.

Yhteenveto

Hard kombucha on alkoholipitoisempi versio perinteisestä kombuchasta, joka tarjoaa samat terveyshyödyt ja lisäksi rentouttavan vaikutuksen. Suomessa on useita yrityksiä, jotka tarjoavat erilaisia makuja ja tyylejä, joten kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja ja löytää oma suosikkisi.

Suosituimmat tuotteet

Fairment Scoby

Scoby + Starter neste

Osta
amazon.de
Fairment Kombucha

Fairment Kombucha - 12 Mix pack

Osta
amazon.de
Suolistovallankumous

Suolistovallankumous

Osta
adlibris.fi
Inkivääri-Sitruuna Kombucha

Puhdistamo Kombucha Inkivääri-Sitruuna 12-pack

Osta
hyvinvoinnin.fi