Inkiväärishotti ohje

Tätä reseptiä seuraamalla teet helposti ja vaivattomasti inkiväärishotteja, mitkä maistuvat paremmalta ja ovat terveellisempiä kuin kaupasta ostetut.

Mitä kaikkea tarvitsen?

Tässä ohjeessa valmistetaan noin 0.5l inkiväärishotteja. Jos juot inkiväärijuomaa joka aamu ja joka ilta, tämä määrä kestää sinulla noin 12 päivää. Kertomalla kaikki ainekset kahdella voit valmistaa kerralla litran jne.

0.5l inkiväärishotti ohje

Määrä Tuote
100 g luomu inkiväärinjuurta
2 rkl hunajaa
3 kpl sitruunaa
2 rkl cayanne pippuria
2 dl kookosvettä

Yksi isokokoinen inkiväärinjuuri painaa noin 100g. Hunajan voi jättää pois tai korvata luomu ruokosokerilla. Sokeri ja hunaja molemmat tuovat juomaan lisää kaloreita, mutta myöskin auttaa juomaa säilymään jääkaapissa pidempään ja tasapainottaa makua. Cayanne pippuri tuo tarvittavan potkun juomaan. Kookosvesi tuo terveyshyötyjä. Sen voi korvata tarvittaessa puhtaalla hanavedellä.

Välineiksi tarvitset tehosekottimen ja tiiviin siivilän. Mehustin toimii myös erittäin hyvin.

Inkiväärishotin valmistus

Tässä on simppelit vaiheet inkiväärishotin valmistukseen.

1.Kuori inkiväärit kuorimaveitsellä ja pilko muutaman sentin paloiksi.

2. Laita inkiväärin palat tehosekoittimeen. Purista sitruunat tehosekoittimeen. Lisää kookosvesi tehosekoittimeen. Sekoita.

3.Siivilöi tehosekoitettu neste kulhoon.

4.Lisää kulhoon cayanne pippuri ja hunaja/sokeri. Sekoita hyvin.

5.Pullota ja laita valmis seos jääkaappiin.

Vinkkejä onnistumiseen

Inkivääriä ei ole välttämätöntä kuoria, koska kuoret siivilöidään pois. Se kuitenkin pitää seoksen puhtaamanpana, sillä kuoriin tarttuu likoja kaupassa, rahdissa yms.

Kun lisäät hunajan tai sokerin, muita sekoittaa kunnolla. Kestää muutaman minuutin ennen kuin ne imeytyvät seokseen. Huonosti sekoitettuna hunaja tai sokeri on könttinä pullon pohjalla.

Inkiväärin terveysvaikutukset

Inkivääri on tunnettu sen monista terveyshyödyistä. Se sisältää antioksidantteja ja tulehdusta vähentäviä yhdisteitä, jotka auttavat vähentämään tulehdusta kehossa. Se auttaa myös parantamaan verenkiertoa ja immuunijärjestelmän toimintaa. Inkivääriä on myös käytetty vuosisatojen ajan pahoinvoinnin, ruoansulatusongelmien ja kipujen hoidossa.

Inkiväärishotti sisältää monia terveyshyötyjä, mukaan lukien:

 • Voi auttaa vähentämään tulehdusta elimistössä
 • Voi auttaa torjumaan flunssaa ja muita infektioita
 • Voi parantaa ruoansulatusta ja vähentää pahoinvointia
 • Voi auttaa alentamaan verenpainetta ja kolesterolia
 • Voi auttaa parantamaan aivojen toimintaa ja muistia
 • Voi auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta

Tuoreen inkiväärin haitat

Tuore inkivääri on yleensä terveellinen ja ravitseva mauste, mutta sen käytöllä voi olla joitakin haittoja joillekin ihmisille. Tässä on muutama esimerkki:

 • Mahavaivat: Tuore inkivääri voi ärsyttää vatsaa ja aiheuttaa mahavaivoja, kuten närästystä, ripulia tai ilmavaivoja, erityisesti suurina annoksina.
 • Verenvuotoriski: Inkivääri voi ohentaa verta ja lisätä verenvuodon riskiä. Sen käyttöä tulisi välttää, jos kärsit verenvuototaudeista tai käytät verenohennuslääkkeitä.
 • Allergiset reaktiot: Joillekin ihmisille inkivääri voi aiheuttaa allergisia reaktioita, kuten ihon punoitusta, kutinaa tai hengitysvaikeuksia.
 • Lääkkeiden vuorovaikutukset: Inkivääri voi vaikuttaa tiettyjen lääkkeiden, kuten verenohennuslääkkeiden, verensokeria alentavien lääkkeiden ja verenpainelääkkeiden, tehoon. Sen käytöstä tulee keskustella lääkärin kanssa, jos käytät tiettyjä lääkkeitä.

Yleensä tuore inkivääri on kuitenkin turvallista käyttää kohtuullisina määrinä osana terveellistä ruokavaliota. Jos sinulla on terveysongelmia tai käytät tiettyjä lääkkeitä, keskustele kuitenkin lääkärin kanssa ennen inkiväärin käytön aloittamista.

Inkivääri ja maksa-arvot

Inkiväärillä on todettu olevan positiivisia vaikutuksia maksa-arvoihin. Tutkimukset ovat osoittaneet, että inkiväärin aktiiviset ainesosat, kuten gingerolit, voivat auttaa vähentämään maksan tulehdusta ja parantamaan sen toimintaa.

Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että inkivääriuute pystyi vähentämään merkittävästi maksan tulehdusta rotilla, jotka oli altistettu tulehduslääkkeille. Toinen tutkimus puolestaan ​​havainnollisti, että inkivääriuute pystyi vähentämään rasva-aineiden kertymistä maksaan.

Inkivääri voi myös auttaa parantamaan maksan entsyymitasoja. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että inkiväärin käyttö pystyi alentamaan maksaentsyymitasoja ihmisillä, joilla oli tyypin 2 diabetes. Tämä viittaa siihen, että inkivääri voi auttaa parantamaan maksan toimintaa ja ehkäisemään maksasairauksia.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että inkiväärin käytöstä voi olla haittavaikutuksia tietyille ihmisille, kuten niille, jotka kärsivät maha- tai verenvuotovaivoista. Jos sinulla on terveysongelmia tai käytät tiettyjä lääkkeitä, keskustele lääkärin kanssa ennen inkiväärin käytön aloittamista.

Inkivääri ja verenpaine

Inkiväärin on todettu auttavan alentamaan verenpainetta. Useissa tutkimuksissa on havaittu, että inkiväärin aktiiviset ainesosat, kuten gingerolit, voivat auttaa laajentamaan verisuonia ja vähentämään verenpainetta.

Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että inkiväärin käyttö pystyi alentamaan systolista verenpainetta merkittävästi ihmisillä, joilla oli korkea verenpaine. Toisessa tutkimuksessa inkiväärin käyttö auttoi vähentämään verenpainetta merkittävästi verenpainelääkkeitä käyttämättömillä ihmisillä.

Kuten aina, on tärkeää muistaa, että inkivääriä ei pidä käyttää ainoana hoitona korkeaan verenpaineeseen. Jos sinulla on korkea verenpaine, keskustele lääkärin kanssa hoidoista ja elämäntapamuutoksista, jotka voivat auttaa hallitsemaan verenpainetta.

Inkiväärishotin käyttö

Inkiväärishotteja voi juoda milloin tahansa päivästä, mutta niiden juominen aamulla on erityisen suositeltavaa, sillä ne voivat auttaa herättämään kehon ja mielen ja antamaan lisää energiaa päivän aloitukseen. Ne ovat myös hyödyllisiä juotavaksi ennen treeniä, sillä ne voivat auttaa parantamaan suorituskykyä ja ehkäisemään lihaskipua. Lisäksi inkiväärishotit ovat erinomainen vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille ja energiajuomille, sillä ne ovat terveellisiä ja virkistäviä. Inkiväärishottien juomista kannattaa kuitenkin rajoittaa kohtuullisiin määriin, sillä liiallinen inkiväärin käyttö voi aiheuttaa mahavaivoja tai muita haittavaikutuksia.

Inkiväärishotteja voi käyttää myös raaka-aineena. Tässä on muutama esimerkki:

 • Juo sellaisenaan: Voit nauttia inkiväärishotin sellaisenaan aamulla tai päivällä piristämään päivääsi.
 • Sekoita smoothieen: Lisää inkiväärishotti smoothieen saadaksesi sen terveyshyödyt ja antamaan smoothielle hieman potkua.
 • Käytä salaattikastikkeena: Sekoita inkiväärishottia oliiviöljyn ja sitruunamehun kanssa saadaksesi herkullisen salaattikastikkeen.
 • Käytä marinadina: Sekoita inkiväärishottia soijakastikkeen, hunajan ja valkosipulin kanssa ja käytä sitä marinadina lihalle tai kalalle.
 • Lisää teehen: Sekoita inkiväärishottia kuumaan veteen ja lisää hunajaa ja sitruunamehua saadaksesi herkullisen ja terveellisen teen.

Inkiväärishotti päiväannos

Inkiväärishotin päiväannos riippuu henkilön tarpeesta ja terveydentilasta. Yleensä suositellaan juotavan 1-2 inkiväärishottia päivässä.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että inkiväärishotit ovat erittäin voimakkaita, joten aloita pienellä annoksella ja lisää tarvittaessa määrää vähitellen. Liiallinen inkiväärin käyttö voi johtaa mahavaivoihin tai jopa verenvuotoon, jos käytät verenohennuslääkkeitä.

Jos sinulla on terveysongelmia tai käytät lääkkeitä, on aina tärkeää keskustella inkiväärin käytöstä lääkärin kanssa ennen sen käyttöä päivittäin.

Suosituimmat tuotteet

Fairment Scoby

Scoby + Starter neste

Osta
amazon.de
Fairment Kombucha

Fairment Kombucha - 12 Mix pack

Osta
amazon.de
Suolistovallankumous

Suolistovallankumous

Osta
adlibris.fi
Inkivääri-Sitruuna Kombucha

Puhdistamo Kombucha Inkivääri-Sitruuna 12-pack

Osta
hyvinvoinnin.fi